aASitemap & Contact SitemapContact

Fototentoonstelling: De Duisternis Voorbij

In Medisch Centrum Aarschot, afdeling van RZ Heilig Hart Tienen, opent op 5 juli de indrukwekkende fototentoonstelling ‘De Duisternis Voorbij’. In de oogkliniek kunnen bezoekers kennis maken met het werk van de Hongaarse oogarts Richard Hardi voor de meest kwetsbare mensen in Congo.  

De Belgische ngo Licht voor de Wereld, die blindheid bestrijdt in Congo, werkt al sinds 2009 samen met dokter Richard Hardi. Met zijn team reist hij vaak dagenlang per kano, vliegtuigje, jeep … om in kleine gemeenschappen een geïmproviseerd oogziekenhuis op te zetten. Fotografen Dieter Telemans en András Hajdú volgden dokter Hardi tijdens zo’n missie. De indrukwekkende beelden illustreren het harde werk van de dokter om oogzorg tot op de meest geïsoleerde dorpen te brengen. 

Bijzonder aan de tentoonstelling is dat ze ook toegankelijk is voor blinden en slechtziende personen dankzij een audiodescriptie. De audiobeschrijving vertelt niet enkel wat er op de foto te zien is maar brengt ook de emoties van een beeld over.  

Praktisch

  • De fototentoonstelling loopt van 5 juli tot 29 september in de oogkliniek van Medisch Centrum Aarschot. Ze is gratis te bezichtigen tijdens de raadplegingsuren.
  • De audiodescriptie kan voor groepen besteld worden via info@lightfortheworld.be en kost 50 euro.

Meer info over dr. Hardi en de fotografen in het persbericht.

Fotograaf Dieter Telemans

Fotograaf András Hajdú